X

Waddenkooien in het nieuws

Regelmatig vinden journalisten hun weg naar leden en kooien van de Kongsi. Een greep uit de publicaties over de eendenkooien in het waddengebied.

 

In Noorderland #3-2017 staat een mooi, rijkgeïllustreerd verhaal over de Wytsemakooi.

 

De eigenaren van de Horrekooi op de Grië op Terschelling zijn op zoek naar een kooiker. Maar dat valt niet mee. Het Friesch Dagblad sprak in juni 2016 met een aantal van de veertien eigenaren.

 

 

Studenten van het Nordwin College knapten een aantal eendenkooien van de Kongsi op Terschelling op. Hiervoor kregen ze de Nordwin Award voor het beste project van 2016. De Leeuwarder Courant zocht de studenten in juni van dat jaar op.

Het Friesch Dagblad ging voor de rubriek Het Friese Landschap in 2016 op zoek naar het verhaal achter de eendenkooien langs de kust.

Groningen verzamelt zijn verhalen op de website Verhalen van Groningen. De Eemsbode lichtte het verhaal van de sneeuwklokjes in de Wytsemakooi eruit en ging met een van de gidsen van IVN door de kooi.

 

Vanwege het afscheid van Leo Stockmann, een van de iniatiefnemers van de Kongsi, besteedde Landschapsbeheer Groningen in 2014 in de wintereditie van haar Seizoensmagazine uitgebreid aandacht aan de Kongsi van de Eendenkooi.

 

 

 

Contactgegevens:

Voor meer informatie over de Kongsi van de Eendenkooi kunt u contact opnemen met 
Landschapsbeheer Friesland

Commissieweg 15
9244 GB  Beetsterzwaag
0512 38 38 00
info@landschapsbeheerfriesland.nl

 

 

© 2018 Kongsi
powered by
Natuurlijk !

 


privacybeleid
gebruikersovereenkomst


De Kongsi van de Eendenkooi wordt mogelijk gemaakt door het Waddenfonds en de provincies Fryslân, Noord-Holland en Groningen.